onsdag 20 oktober 2010

Det är mycket nu

Förutom skolan måste jag jobba så mycket som jag hinner. Det blir ca tre kvällar per vecka. Jag antar att med fiolövningen så blir det minst sextio timmar i veckan som jag är på skolan, spelar opera eller övar fiol. Så ska allt hemma hinnas med, men det gör jag inte. Jag säger till mig själv: klaga inte när du får teckna och måla hela dagarna, spela vacker opera och dessutom fortfarande har din familj som stödjer dig! Men ibland är det svårt att inte tänka att nu kollapsar jag!
Här kommer färdig första gips-ögat målat i olja, några porträtt-övningar som jag gjort samt början på nya långa posen.
min första oljemålning i begränsad palett
nya modellen efter tre dagar av 15 

Vi har haft otrolig otur med våra modeller. Den första blev sjuk efter fyra dagar av tre veckor. Den andra var vår pålitliga P som stod stadigt i fyra dagar enligt överenskommelse.
stadige P

Så när den nya modellen äntligen kom -en härlig tjej som var underbar att teckna, så avbröt hon. Det är otroligt svårt att vara nakenmodell, egentligen är det konstigt att detta inte händer oftare. Vi har varit bortskämda med modeller, så vi har nog tagit dem för givet. Nu försöker vi behandla alla våra modeller som prinsar och prinsessor, och hoppas, hoppas att vår nuvarande stannar hela tiden ut! Det är egentligen fantastiskt att det finns folk som är villiga att stå still tre timmar om dagen för att vi ska kunna teckna av dem!
porträtt övning

porträttövning
porträttövning
2-timmars-kroki
förstudie vår nuvarande modell

4 kommentarer:

 1. 15-dagars ställning och 2-timmars kroki! Så ska det nog vara om man ska lära sig nåt. Dom krokiställen jag går på har maximalt 10-minutersställningar, ofta bara 1-minut! Det blir mer kapplöpning med tiden än teckning, man hinner ju knappt få upp pennan innan det är slut.

  SvaraRadera
 2. Absolut! Man hinner förstå hur de är konstruerade...Vi har fått börja med korta uppvärmningar där modellen kör snabba ställningar enligt 30sek x 10, 2, 3, 5 och 10 minuter. Jag älskar att teckna snabbt.

  SvaraRadera
 3. Så spännande att följa din utveckling! Jag blir så imponerad av känsla och teknik i dina alster.

  SvaraRadera
 4. Hej,
  är glad att jag hittat din intressanta och inspirerande blogg. Har funderat på att beställa Bargue-kursen och dina vackra studier har gjort att jag nu bestämt mig.

  Lycka till med studierna i alla de olika konstarterna - vet hur det är när tiden inte räcker till för allt kreativt du vill utforska. :-)

  /M

  SvaraRadera