onsdag 28 september 2011

Skiljas från Damen

Damen med slöjan kopia av Roslins original gjord av mig
Jag minns när jag såg henne första gången, någon gång i mina tidiga tonår, hur hon fascinerade med hela sin gestalt. Ögat som iakttar dig lite roat, slöjans draperingar, det skickliga måleriet; det har alltid varit min favvo-bild på nationalmuseum! Nu har jag kopierat henne -eller rättare sagt förra sommaren, men jag avslutade den igår.... En av mina sponsorer har köpt henne nu!
Man lär sig mycket på att kopiera, men när jag kom till nationalmuseum hade jag målat för länge från planchen med sina klara färger, det gick inte att fortsätta. Så den här är målad från en planch i Roslinboken som jag köpte på utställningen. Tyvärr lär man sig inte hur Han går tillväga från grunden, utan man kopierar bara det man ser. När vi gör mastercopy från Sannas bild på skolan har vi steg som vi kan följa. De hade ju ett system som hette falska färger som jag tror byggde på komplementfärger, men jag är dåligt insatt... Vilken bild ska jag kopiera nästa gång? Vi får se!

2 kommentarer:

  1. Åh, du är helt fantastisk! Längtar efter att få se din konst igen. Längtar efter att få se dig igen! Har du tid någon gång med gamla blockflöjts-Lottan? Fika på stan? Kraam

    SvaraRadera