lördag 11 januari 2014

Athenskolan

Varje figur har sin historia och sin egen pose. Alla integrerar till en enhet. Raphael har använt sin unga fantasi till de berömda grekernas personlighet. Vad gick han på? Han var bara i sina ungaste ungdom -typ lite över tjugo när han målade denna. Vad har jag gett mig in på? Nu har jag iaf kommit upp i fyra tågor om dagen. Så ska alla på företaget fotograferas -de är 34 stycken och målas in. Raphael använde sina kollegor -Michelangelo, Leonardo och hans egen maestro il Sodoma. Jag lägger in Thomas, Ulf Lennart, Joseph och alla på Neonode.
 Jag kunde inte överföra teckningen med projektorn för fotot hade skevheter pga rummets litenhet, så jag tecknade upp hela arkitekturen med lodlina och centralperspktivsnöre... Här kommer en av de första dagarnas arbete
:
Om man vill läsa på om alla filosoferna finns många ställen på nätet. Här kan man börja. Här finns en till karta.  Jag återkommer.... Jag ska ju lägga in 34 porträtt från företaget. Återkommer med mer foton från mitt arbete. Jag har kul på jobbet!

1 kommentar:

  1. Oj vilket åtagande. Bra att sikta högt. Hoppas få följa det här projektet.

    SvaraRadera