torsdag 31 december 2009

Nyårslöften

Att städa i min rövarkula i källaren. Att måla klart ovanstående bilder. Öva fiol varje dag. Träna så att jag når mitt mål att klara armhävningarna i solhälsningen på yogan. Vara närvarande i det jag gör och inte flyga till planeten Annars så mycket.... Nu ska jag gå och parta! Skål!

söndag 20 december 2009

etsningar

Drake


Citrongeranium
Sjöjungfru


Vi har haft etsnings-vecka. Grundera kopparplåtar, skrapa in motivet, fräta i syran, trycka, voila! Man kan merfaldiga sina bilder. Så himla kul! Perfekt såhär innan jul. Sorry släkten, nu avslöjade jag vad ni ska få! Beskåda mina nybörjar-resultat.

torsdag 10 december 2009

Rembrandt-filmerna

Jag var och såg Rembrandt-filmerna av Greenaway på Rio häromsisten. Jag hade en härlig upplevelse, som alltid är hans bildspråk helt enastående. Min kurskamrat på skolan hade sett dem, men han hade varken gillat ironin eller allt det grova. Han tyckte att det var för mycket. Jag kommer ihåg att jag kände dåligt samvete för min kamrat som jag släpat dit, men hon gillade det. Och då blev jag så glad att jag älskade min upplevelse. Lustigt hur något så personligt som samspelet mellan mig och kompisen fick mig att blunda för det negativa... För jag har lust att hålla med om att det var mycket grovt i onödan som var med för sakens skull. Ska se om dem. Som vanligt otroligt många gåtor i Greenaways filmer -och de suggestiva bilderna är värda att ses om!!
Lustigt hur Greenaway sa i den andra filmen att de flesta människor idag är bildmässigt illiterata. Så pratade han precis hela tiden. Han ville verkligen förklara varje aspekt av bilden det handlade om. Jag älskade orerandet om en enda bild i den andra filmen. Människor som älskar det de gör och är passionerade är min stora glädje!

måndag 7 december 2009

gamla charlotter

Gammal Charlotte
Denna gjorde jag förra året när jag var besatt av min dröm. Bananblad ska det föreställa. Jag har fyra till som jag försökte fotografera, men de är inramade, och målade på gammalt gulnat papper från 1800-talet, så de kräver dagsljus för att föreviga. Måste lära mig att ställa in min kamera på annat än auto.....
Nästa vecka ska vi få göra etsningar, ska bli kul! Funderar på ideer till teckningen. Äsch, bara gör är det bästa!

söndag 6 december 2009

Leonor Fini

Jag blev total-inspirerad av Leonor Fini. Hon är en så helgjuten konstnär.

fredag 4 december 2009

creative seed

Jag har legat efter med uppgifterna till creative seed. I helgen efter föreläsningen om Leonor Fini fick jag tecknar-dille och gjorde tre. Här kommer två. (Den tredje blev kvar på skolan!)


MÅNE. Uppgiften hette "three human figures, a chain a shovel and an animal" Försök hitta någon mening och samband i det ni! Det fick bli denna drömlika tolkning, som jag tycker blev ganska kul. Jag klättrar upp mot månen (som ska likna Beethovens dödsmask.) Djuret och damen någon sort motsatsfigurer som är ihopkedjade, och sedan en sorts kharon och dödgrävare i bakgrunden. Håhåjaja, tolkningar av bilder........."Discovery" var uppgiften för denna. Det värsta med att redovisa dessa bilder är att man måste berätta hur man tänkt! Jag fick säga att upptäckten är att hjärnan består av mask, men de äckliga maskarna blir fjärilar och andra insekter. Svarta damen glor på ett ägg, de är också fulla av möjligheter! Uoghh!