måndag 4 januari 2010

Mera creative seed

Eftersom jag gått första året och dessutom bara halvtid har jag inte behövt göra dessa kreativa frön, som de kallas. Jag älskar dessa uppgifter, men måste erkänna att när man inte måste göra dem blir man automatiskt lat, även om det är så himla kul. Dessutom är det läskigt att behöva snacka om sina tecningar inför hela klassen. Men jag älskar att göra dem när jag hinner. Den med kvinnan som bär ett barn genom en skog är dessutom ett av mina nyårslöften. Jag håller på och målar den med akvarell, men har fastnat i pill-träsket. Vet inte hur jag ska komma ut...

Detta "frö" hette "allegory of power". Jag tecknade en man som jag tyckte kändes letargisk, mycket sårbar, handlingsförlamad och bitter. Så hans motsats på väggen och ett vapen (Hann inte googla på hur de ser ut) samt duracellkaninen.


"Eve and the serpent" Här fastnade jag i traditions-träsket. Hade bara en massa snuskiga idéer, men tänkte att jag tar dem när jag blivit bättre på att teckna. Så hon fick bli traditionell. Hon är ganska fin, tycker jag, men Alexej var väldigt kritisk till kompositionen. Inget samspel mellan ormen och henne, etc. Han tyckte att allt var fel med hennes kropp, svårt att teckna perfekta kroppar utan modell, så det kan man väl hålla med om. När han är med blir han alltid "the bad guy" och Hans den snälle. Jag blir alltid full i skratt när jag tittar på den här bilden. Den är liksom så kitchig! Någon gång kanske jag vågar ta mina allra första idéer och utveckla dem.

Här kommer hjälten som utför "Heroic deeds" Hon bär sitt barn genom en farlig skog. Men jag återkommer med den när den blir klar i färg! OK nu har jag lovat!

2 kommentarer:

  1. Så spännande att se vad ni har för er på en "riktig" konstskola. Det verkar så kul!

    SvaraRadera
  2. Aleksei är den onda. så är det bara. han stjäl våra koppar!! (Inget bevisat ännu...men jag håller ögonen på honom)

    SvaraRadera