tisdag 19 januari 2010

Nya tag

Detta är mina verktyg. Kol blyerts. En sorts sudd som man kan knåda. Blyertsen vässar jag med kniv och sandpapper. Lodlina, och så pinnar; en för att vila handen mot och skydda papperet, en att mäta med när pennan inte räcker. Här är vi helt besatta av att teckna! Nu är processen igång för uppgifterna till porträtt-kursen: teckna av skallen från tre olika vinklar. Vinkel ett igång idag!!!
Min mammas underbara klänning som hon sydde som examensarbete på London College of Fashion. Den är direkt kopierad från en bild av Carpaccio 1495. Finns i Venedig.
Jag ska teckna av den så småningom, för att träna att teckna draperingar. Så har jag en barock- och en rokoko-klänning också, kulle vilja teckna även dessa.
Skelettet har utvecklat ögon bara för att kunna se det numera påklädda stål-skelettet. Undrar vad de dansar för valse Macabre på natten!!? Detta får bli en förstudie till veckans frö; "triumf of love" Jag bävar.....
Min första pose, jag tog två förmiddagar på mig för att hitta dessa stackars streck. (Ni får ursäkta att jag tog bilden med nallen!) Nu är det meningen att jag ska starta om flera gånger bara för att jag ska träna upp starten där den grundläggande teckningen skapas. Inga vackra valörer, utan högst en platt ton där det mörka kommer att vara... Men jag ser fram emot min första långa pose.

1 kommentar:

  1. Intressant att följa hur det går till på denna utbildning.

    SvaraRadera