måndag 7 mars 2011

Mastercopy

Ibland tänker jag att här kämpar vi, uppgift efter uppgift, lite mer komplicerat för var gång, vi står timmar för att få rätt valör, eller en kant att se ut som om den är rumslig, att vad gör vi det för -var hamnar vi? Vi lär oss hantverksskicklighet, förvisso, sedan är det bara resten som saknas -att lägga till efter förmåga. Vem uppskattar detta i dagens konstvärld?? Tvivel....
Men på något konstigt sätt har jag kvar min barnatro på skönhetens kraft, och att det finns ett inre behov av detta som gör det omöjligt att stoppa processen. Och den sköna känslan av att kasta sig ut i detta nya.

3 kommentarer:

  1. När du börjar tvivla så ska du alltid försöka komma tillbaka till grundkänslan, varför du egentligen målar! Det där inre behovet du vet...Känslan att lägga färgen på duken, nyfikenheten, hur spännande det är att se motivet växa fram. Bry dig inte om vad du tror att andra tänker eller säger om hur du ska måla. Du går den här utbildningen för din egen skull, eller hur? Det du gör just nu är en ordentlig grund att stå på och du gör det så grymt bra!

    SvaraRadera
  2. Kanske måste tvivlet få finnas, men inte stjäla energi. Det svåra är att inte stressa. Att måla "fritt" blir ett hägrande mål som man längtar efter, samt bävar inför, men har man bråttom med dessa övningar kommer man ingen vart, snarare tvärt om. Så är det med slow art.

    SvaraRadera
  3. Pionjärer som du behövs för att bevara skönhetens kraft!

    SvaraRadera